Rosmarinus officinalis / Rozmaring

Rosmarinus officinalis / Rozmaring.
Rosmarinus officinalis / Rozmaring
Rosmarinus officinalis / Rozmaring
Rosmarinus officinalis / Rozmaring
Rosmarinus officinalis / Rozmaring
powered by social2s
Description

A Rosmarinus officinalis / Rozmaring, 1-1,5 m magas, a Földközi- tenger mellékén honos. Hazánkban dísz-, fűszer- és gyógynövényként termesztik. Itthon főként az ország déli részén védett helyen megmarad. Évelő, örökzöld, erős illatú, félig télálló cserje. Mélyzöld leveleinek fonákja molyhosan fehér. Virágok a levelek hónaljában képződnek. Színük fehér, világoskék, kék, liláskék vagy rózsaszín.

Szárazságtűrő, melegigényes növény. Jó vízelvezetésű, homokos vagy kavicsos talajt, valamint az erőteljes napfényt kedveli. Akár virágtartóban is tarthatjuk, és bent teleltetjük át, de a szabadban takarnunk kell.

A palánta nagyon lassan nő, tehát a gyorsabb eredmény érdekében jobb, ha egyből a növénnyel kezdünk. Ültesd 0,3 – 0,6 méter távolságra egymástól, de ha a rozmaringot évelő növényként szeretnéd termeszteni, akkor hagyj köztük legalább 1,2 métert. A telepítés évében egyszer a virágzás kezdetén, később évente kétszer vágják. Fás részek fölött kell vágni a növényt.

Télállóság: Zóna 7a -17.8 °C.

Reviews

There are yet no reviews for this product.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok