Passiflora caerulea / Kék Golgotavirág

Passiflora caerulea / Kék Golgotavirág. Kiszerelés: konténeres 2L 30-40cm
Passiflora caerulea / Kék GolgotavirágPassiflora caerulea / Kék Golgotavirág
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár3.000 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Passiflora caerulea / Kék Golgotavirág
Passiflora caerulea / Kék Golgotavirág
Passiflora caerulea / Kék Golgotavirág
Passiflora caerulea / Kék Golgotavirág
powered by social2s
Leírás

A Passiflora caerulea / Kék Golgotavirág, 1,8-2,5 méter magas. Kúszó szárú, csavarodó kacsokkal kapaszkodó, erősen szétágazó, lombhullató, erőteljes növekedésű, indás kúszónövény. Az egyik legfagytűrőbb golgotafajta. Gyümölcse ehető, lédús és édes ízű, formája kerekded, kb 6–8 cm átmérőjű. Fényes zöld, háromkaréjos, sima felületű levelei váltakozó állásúak. A fiatal levelek tövéből virág, a hajtások hónaljrügyeiből ágkacs ered. Virágai kétivarúak és öntermékenyülők, kék színűek, egy-egy virág 24-48 óráig nyílik.

A párás meleg éghajlatot kedveli. Szinte minden jó vízáteresztő talajban szépen fejlődik. Napon több virágot hoz, de félárnyékban is szépen fejlődik.

Déli fekvésű, házfalak, kerítések, lugasok befuttatására. Támasztékot igényel.

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok