Perovskia atriplicifolia / Sudárzsálya

Perovskia atriplicifolia / Sudárzsálya. Kiszerelés: konténeres 9x9 15-20 cm
Perovskia atriplicifolia / SudárzsályaPerovskia atriplicifolia / Sudárzsálya
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár550 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
A termék elérhetőségének dátuma: 2020-03-15
Perovskia atriplicifolia / Sudárzsálya
Perovskia atriplicifolia / Sudárzsálya
Perovskia atriplicifolia / Sudárzsálya
Perovskia atriplicifolia / Sudárzsálya
powered by social2s
Leírás

A Perovskia atriplicifolia / Sudárzsálya lombhullató évelő, szabálytalan formájú díszcserje (félcserje), világosszürkés vesszőkkel és ezüstszürke levelekkel, melyek szúrós szagúak, aromás illatúak, ha összezúzzuk őket, vagy megsérülnek. Az éves hajtások végén 30 cm hosszon, nyár végén, ősz elején nyílnak keskeny bugavirágzatban a levendulaszínű apró ajakos-virágok. Leggyakrabban 100-150 cm magasságot elérő, normál növekedéssel rendelkezik.

Napos, meleg fekvést kedveli, a talajok közül a laza, száraz talajokat részesíti előnyben és jól tűri a szárazságot. Egyszerűen gondozható, kártevőkkel szemben ellenálló, kedvelik a rovarok, méhek, pillangók, várostűrő, szoliternek vagy méretéből adódóan az ágyás hátsó részébe javasolt ültetni.

Az idős részeik, ha teljesen visszafagytak, tőből is kivághatók, mivel innen, az alsó rügyeikből képesek újra kihajtani, nyárra már virágzó hajtásokat nevelni. Metszésükkel megvárhatjuk hajtások kezdetét, amikor is egyértelművé válik, hogy meddig pusztultak el a földfeletti részei.

Télállóság: Zóna 5a -28.9 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok