Santolina etrusca / Fehér virágú cipruska

Santolina etrusca / Fehér virágú cipruska. Kiszerelés: konténeres 9x9 10-15cm
Santolina etrusca / Fehér virágú cipruskaSantolina etrusca / Fehér virágú cipruska
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár550 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Santolina etrusca / Fehér virágú cipruska
Santolina etrusca / Fehér virágú cipruska
Santolina etrusca / Fehér virágú cipruska
powered by social2s
Leírás

A Santolina etrusca / Fehér virágú cipruska 35 - 45 cm magas, és 70 cm széles elterülő párnát alkotó örökzöld félcserje. Hajtásai zöldek, keskeny levelei finoman szeldeltek és erősen illatosak, finoman szeldeltek. Jellegzetes 1-2 cm átmérőjű illatos, fehér félgömb alakú virágaikat nyáron, júniustól augusztusig tömegesen hozzák.

Inkább szárazabb talajokat kedvelik, de megélnek az átlagos kerti földben is. Napos helyre, védett fekvésbe ültessük. Felhasználhatjuk sziklakertekbe, cserjecsoportok elé ültetve, esetleg alacsony sövényt is kialakíthatunk belőlük.

Méreteikből és kiváló szárazságtűrő tulajdonságukból kifolyólag akár balkonládában, vagy nagyobb cserépben is nevelhetjük őket. Virágzás után ajánlatos enyhén visszametszeni, 2-3 évente pedig erőteljesebben, mert különben kiritkul.

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok