Acer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juhar

Acer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juhar
Acer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juharAcer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juhar
Acer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juhar
Acer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juhar
Acer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juhar
powered by social2s
Leírás

Az Acer Negundo Flamingo / Tarka levelű zöld juhar, középerősen növekedő (4-5 m magas, 3-5 m széles) kis koronájú fa, vagy nagy bokor. Frissen kihajtó levelei flamingó rózsaszínek. Nyár közepén megváltoznak a levelek, közepe halványzöld, szegélye pedig fehér színű lesz. Virágai sárgászöld színűek, kétlaki, áprilisban, lombfakadáskor nyílnak. Termése szárnyas, az alapfajnál kicsit apróbb termésű fürtökben lógnak.

A nedves környezetet szereti és feltétlenül félárnyékos helyet válasszunk számára, mivel a tűző napon levelei nyáron megperzselődhetnek. Üde talajba ültessük, de a meszes talajokat is tűri. Intenzív lombszínre, színeződésre csak napos fekvésben, félárnyékban számíthatunk. Mélyárnyékban visszazöldül.

Kertbe, parkokba, szoliterként, edényes növényként díszítésre, de utcai sorfának is alkalmas. Az erős hajtásnövekedés megtartása érdekében időről-időre érdemes erősen megmetszeni.

Télállóság: Zóna 5a -28.9 °C.
180 cm növény magasság felett, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok