Celtis Australis / Keleti Ostorfa

Celtis Australis / Keleti Ostorfa
Celtis Australis / Keleti Ostorfa
Celtis Australis / Keleti Ostorfa
Celtis Australis / Keleti Ostorfa
Celtis Australis / Keleti Ostorfa
powered by social2s
Leírás

A Celtis Australis / Keleti Ostorfa meleg éghajlaton akár 25 m magasra is megnőhet, bár hűvösebb helyeken ritkán éri el ezt a magasságot. Hazánkban maximum 10 méter magasra nő. A Celtis australis általában vegyes lombhullató erdőkben található, tölgyekkel, gyertyánokkal, kőrisekkel és juharral. Homokból, kőzetből vagy agyagból készült szegény talajt részesíti előnyben, és szárazságtűrő. 

Ez a faj a teljes napsütést részesíti előnyben, és súlyos téli fagyokban szenved. A csalánfát elsősorban a nehéz terepek erdősítésére és az erózió elleni védekezésre, valamint városi környezetben használják, mert tolerálja a városi légszennyezést.

A levelek egyszerűek, 5–15 cm hosszúak, fűrészesek, hegyes vagy csavart csúcsúak. A levél hasonlít a csalánéra, ezért a fa egyik általános neve. Az érett gyümölcsök barna vagy vörös ehető csontok, körülbelül 1 cm átmérőjűek. A fa különösen vízálló és tartós. Régebben csónakokhoz és kocsikhoz használták; manapság használatát a helyi kézzel készített termékekre korlátozzák.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.
A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok