Parrotia persica / Perzsa varázsfa

Parrotia persica / Perzsa varázsfa
Parrotia persica / Perzsa varázsfa
Parrotia persica / Perzsa varázsfa
Parrotia persica / Perzsa varázsfa
powered by social2s
Leírás

A Parrotia persica / Perzsa varázsfa, 10-20 m magasra, 8–15 m szélesre nő, a törzse akár 150 cm átmérőjű is lehet. Kérge sima, rózsaszínes-barna színű hámló, ahol leválik rózsaszín, zöld és halványsárga foltok maradnak, hasonló módon a platánokhoz. A levelek váltakozó állásúak, tojásdadok, gyakran kissé féloldalasak, 6–15 cm hosszúak és 4–10 cm szélesek, szélük hullámos; színük fényes zöld, mely ősszel karmazsinvörösre, égő liláspirosra változik.

A virágok kissé hasonlóak a varázsmogyoró virágához, pirosak, tél végén nyílnak. Napos fekvést, valamint tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű talajt igényel, más tekintetben azonban könnyen nevelhető díszfa, mely jól tolerálja a szennyezett városi levegőt is. Meszes talajban is szépen fejlődik, ugyanakkor savas talajban erőteljesebb a levelek elszíneződése. Vízigénye közepes, a fiatal egyedeket rendszeresen öntözzük.

Metszést az elhalt, illetve beteg hajtások eltávolításán felül nem igényel. Kártevőkkel és betegségekkel szemben viszonylag ellenálló növény.

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.
Postai küldés csak 180cm alatti növény esetén kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok