Quercus robur / Kocsányos tölgy

Quercus robur / Kocsányos tölgy. Kiszerelés: konténeres 12L 170-180cm
Quercus robur / Kocsányos tölgyQuercus robur / Kocsányos tölgy
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár9.500 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
Quercus robur / Kocsányos tölgy
Quercus robur / Kocsányos tölgy
Quercus robur / Kocsányos tölgy
Quercus robur / Kocsányos tölgy
Quercus robur / Kocsányos tölgy
Quercus robur / Kocsányos tölgy
powered by social2s
Leírás

A Quercus robur / Kocsányos tölgy, 30-45 m magas, koronája magasan boltozatos és széles, félgömb, illetve gömb alakú, csaknem a törzsig visszazárt. Ágrendszere feltörekvő, ágai messze szétterülnek. Zárt állományban 45 m-t is elérő, egyenes törzsű, keskeny koronájú lombhullató fa. A pikkelyes, csészeszerű kupacsban fejlődő makkok hosszú nyél végén nőnek. Ez a nyél a kocsány; erről kapta a nevét a faj. A lehullott makk számos állat csemegéje, sok erdőlakó gerinces faj fő késő őszi tápláléka

A laza, többnyire közepesen mély rétegű szikla- és vályogtalajokat, az enyhe teleket kedveli. Április-májusban virágzik. Fája sötétbarna, kemény, ellenálló, szép rajzolatú, értékes. Karógyökere egyenesen lefelé haladva megkeresi a talajvizet, még akkor is, ha az igen mélyen helyezkedik el. Az egyéves kocsánytalan tölgy csemeték föld feletti része mindössze 10-20 cm magas, főgyökerük hosszúsága azonban meghaladhatja az egy métert. Tartása nem igényel különösebb törődést, de javasolt kissé kötöttebb, mélyebb rétegű, szerves anyagban gazdagabb talajra ültetni.

10 éves csemeték magassága meghaladhatja az 5 métert. A leghosszabb élettartamú európai fák egyike, várható élettartama meghaladja az ezer évet, törzsének átmérője pedig a 3 m-t. A fa fiatal ágainak kérgét használják gyógyászati célokra. A kéreg gyűjtése a tavaszi, kora nyári hónapokra esik. Várostűrése jó, így parkokba, nagyobb terekre is ajánlott szoliter és csoportba ültethető fa fajta.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.
Postai küldés csak 180cm alatti növény esetén kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok