Rhus typhina / Torzsás ecetfa

Rhus typhina / Torzsás ecetfa. Kiszerelés: konténeres 5L 100-120cm
Rhus typhina / Torzsás ecetfaRhus typhina / Torzsás ecetfa
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.800 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Rhus typhina / Torzsás ecetfa
Rhus typhina / Torzsás ecetfa
Rhus typhina / Torzsás ecetfa
Rhus typhina / Torzsás ecetfa
powered by social2s
Leírás

A Rhus typhina / Torzsás ecetfa kétszikű kistermetű fa. Előfordulása mediterrán és kontinentális éghajlatú területeken, lomberdőkben jellemző. Őshazája Észak-Amerika. Fásszárú növény. Törzse erősen elágazó, szőrös. Felszíne repedezett vagy sima, színe sötétbarna. 4-5 méter magas. Törzs gyakran ferde, több ágú. Erősen sarjadzik. Koronája sátorozó. Ágai szétterülők. Fiatal hajtásai vastagok, sötétbarnák, bársonyosan szőrösek. Laza ágrendszerű, terebélyes kis fa. Lombja ősszel sárgára majd vörösre színeződik, őszi lombszíne nagyon dekoratív. Lombhullató. Levelei páratlanul szárnyaltak, lándzsásak, állásuk szórt. A levelek válla tompa, csúcsa hegyes. Szélük fűrészes csipkés, színük zöld. A levelek erezete élrefutó szárnyas. A levélkék lándzsásak. Virágzata bugavirágzat. Virága zöld vagy zöldes-fehér. Bugája tömött szőrös, megnyúlt, tojásdad alku. Apró virágaiban 5 porzó, és 1 felső állású termő található, amely 3 termőlevélből nőtt össze. Termése csonthéjas, piros színű. sötétvörös terméscsomói júliustól a tél végéig díszítenek. A növény levele és termése mérgező. Érzékeny bőrűek kerüljék érintését, mert allergiás tüneteket okozhat.

Gyengén öntözzük. Elviseli a szárazságot. Jól tűri a száraz levegőt. Fényigénye nagy, a direkt napfényt kedveli. Fagytűrő. A növény magról vagy sarjhajtással szaporítható. Száraz, laza, könnyen melegedő talajokon kiválóan érzi magát. Nyirkos, kötött talajokon a téli fagyok károsíthatják. A hajtások beéréséhez és az őszi lombszíneződéshez fontos, hogy növényünket tűző napra ültessük. Nagy foltokba érdemes telepíteni, nyitott gyepes területre, szoliterként. Így alacsony görbe ágú fává nő. A sarj elterjedését rendszeres kaszálással, fűnyírással akadályozhatjuk meg.

Kertekbe, parkokba szoliterként érdemes ültetni. Agresszív terjedése okozhat gondokat. Őszi lombszínével és vörös terméseivel egyaránt díszít. A rossz környezeti adottságokat jól tűri. Nagy lombozatával mediterrán jelleget kölcsönöz környezetének. Rézsűk megkötésére is alkalmas.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok