Salix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűz

Salix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűz. Kiszerelés: konténeres 5L 80-100cm
Salix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűzSalix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűz
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár5.800 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Salix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűz
Salix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűz
Salix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűz
powered by social2s
Leírás

A Salix repens Iona / Törpe csüngő kúszó fűz, törpe termetű 0,8-1 méter magas törzsbe oltott, lassú növekedésű. Barkái aprók, nem feltűnőek, április-májusban nyílnak, lombja üde zöld színű, levelei aprók. Sziklakertbe, edénybe, sírra ültethető apró termete miatt.

Talajban nem válogatós, laza, jó vízáteresztő, üde, humuszos, semleges kémhatású talajt kedveli, csak a száraz fekvést nem tűri. Napos részt kedvel, meghálálja a rendszeres tápanyagutánpótlást. Kiskertek, parkok, sajátos hangulatot adó szoliter növénye.

Ápolási munkálatai között a legfontosabb a metszés. Elvirágzás után, amikor a lomb már eléggé megerősödött, bátran lássunk neki a ritkításnak. Sok fölösleges hajtást hozhat. Úgy igyekezzünk a metszéssel alakítani a kis fácskánk koronáját, hogy legyen eléggé szellős, de ne ritka. Ha időben végezzük a zöldmetszést, akkor a jövő évi barkafánk nagyon formás lesz, emellett sok virágzattal fogja díszíteni a tél végén kiskertünket.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok