Pennisetum glaucum Purple Majesty / Indiai Díszköles

Pennisetum glaucum Purple Majesty / Indiai Díszköles.
Pennisetum glaucum Purple Majesty / Indiai DíszkölesPennisetum glaucum Purple Majesty / Indiai Díszköles
Pennisetum glaucum Purple Majesty / Indiai Díszköles
Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles
Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles
Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles
powered by social2s
Leírás

A Pennisetum glaucum 'Purple Majesty' / Indiai Díszköles, lila impozáns növény. A növény nagyon hasonlít a kukoricára. Egynyári, meleg nyarakon nő 2-5 méter magasra. Kiterjedt gyökérzete teszi lehetővé, hogy szárazságtűrő. Nyáron nő hosszú, üveg kefe-szerű virágzata. Magról szaporítható.

Kiültetni szabadba, csak miután a talaj felmelegedett. Mivel trópusi eredetű, nem nő sokat, amíg az időjárás melegszik, de aztán gyorsan növekedni kezd. Az optimális hőmérséklet a növekedéshez 30 és 35 °C így lehet, hogy sohasem éri el a maximális méretét, hűvös nyarak miatt. Teljes napot kíván, mivel a több fény erősebb és vastagabb szárakat eredményez, és a levélzet besötétülése is csak teljes napon jön létre. Minden növénynek 1-3 fő szára nő, de lehet több is. Virágzata, hasonlít a gyékényre. A könnyű, jó vízelvezetésű talajt szereti, de szinte bármilyen típusú talajban megél.

A fiatal palánták zöld lombúak, amint fejlődnek, a sötét elszíneződés a 8 levél után kezdődik. Jól tűri a szegényes talajt és a száraz körülményeket, de erőteljesebben fog nőni, a korai műtrágya és következetes öntözés hatására. A díszkölesnek kevés a kártevője, de néha levéltetű megfertőzheti a növényeket. A lila szín jól kombinálható más növényekkel.

Télállóság: Zóna 8a -12.2 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok