Ricinus communis Carmencita Red / Csodafa

Ricinus communis Carmencita Red / Csodafa. Kiszerelés: konténeres 9x9 10-15cm
Ricinus communis Carmencita Red / CsodafaRicinus communis Carmencita Red / Csodafa
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár490 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Ricinus communis Carmencita Red / Csodafa
Ricinus communis Carmencita Red / Csodafa
Ricinus communis Carmencita Red / Csodafa
powered by social2s
Leírás

A ricinus (Ricinus communis) a kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjába tartozó Ricinus nemzetség egyetlen faja. A trópusi Afrikából származó (i. e. 4000 környéki egyiptomi sírokban már megtalálható a magja), a Földközi-tenger mellékén meghonosodott gyógy- és dísznövény. Magyarországon is ültetik dísznövényként. Népies nevei: kerti ricinus, krisztuspálma, krisztuskeze, kiki, Jónás fája, vakondokfa, törökmag, kerti berzseny.

Gyors növekedésű, örökzöld, lágy szárú növény. Eredeti élőhelyén, a trópusokon 10-12 méter magasságot is elérő évelő, Magyarországon csak egyéves növény, így csak mintegy 50 cm – 3 m magasra nő meg. Akár 5 cm vastagságú szára hengeres, üreges, tejnedvet nem tartalmaz. Hosszú nyelű levelei tenyeresen 5–12 részre hasogatottak, váltakozó állásúak, durván fűrészes szélűek, átmérőjük a 30–40 cm-t is elérheti. A levelek a mélyzöld különböző árnyalataiban pompáznak, néha vöröses vagy lilás beütéssel. Szélbeporzású, nem önmeddő. Bogas virágzatán belül az élénkpiros, bibés nőivarú virágok felül, a sárga porzós virágok az alsó részen helyezkednek el.

A termés három részre hasadó toktermés, melyet száraz tüskék borítanak. A sötétbarna magok szürkésfehéren erezettek, méretük kb. babszemnyi. A ricinust inkább dekoratív leveléért ültetik. Fagyérzékeny növény. Kiültetés után rendszeres tápanyagellátást igényel. Napfényigényes, mérsékelten öntözzük. Kerítések, falak mellé, de szoliternövényként is mutatós. Lendületes növekedésű. Vetése: április vagy május elején végleges helyére vetjük 80*80 cm-es térállásba. 20 C-on 14 nap alatt csírázik.

Télállóság: Zóna 11a +4.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok