Hyssopus officinalis / Kerti izsóp

Hyssopus officinalis / Kerti izsóp. Kiszerelés: konténeres 9x9 10-15cm
Hyssopus officinalis / Kerti izsópHyssopus officinalis / Kerti izsóp
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár590 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Hyssopus officinalis / Kerti izsóp
Hyssopus officinalis / Kerti izsóp
Hyssopus officinalis / Kerti izsóp
powered by social2s
Leírás

A Hyssopus officinalis / Kerti izsóp 50-70 cm magas, évelő, gyógynövényként és fűszerként is használják. A Földközi-tenger keleti részén és Ázsiában őshonos. Kissé kámforos, fűszeres illatú, enyhén kesernyés ízű fűszernövény. Emésztést segítő hatása miatt számos ország konyhájában használják elsősorban zsíros, nehéz ételek, pecsenyék fűszerezésére. Teája izzadásgátló, gyulladáscsökkentő, megfázás elleni, görcsgátló hatása van.

Meleg és napfényigényes, de szinte bármilyen szerkezetű talajon megterem. Nevelhetjük cserépben, balkonládában, vagy akár a konyhaablakban is. A növény föld feletti részét először a virágzás kezdetén, másodszor szeptemberben vághatjuk.

Díszkertekbe vagy balkonládákba is ültethető.

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok