Malus domestica Éva / Éva alma

Malus domestica Éva / Éva alma
Malus domestica Éva / Éva alma
Malus domestica Éva / Éva alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Éva / Éva alma, nyári érésű Magyar nemesítésű almafajta. Gyümölcse kissé lapított gömb alakú, közepes méretű, körülbelül 100 g átlagtömegű, éretten először csíkozott, majd az egész felületre kiterjedően mélypiros színű lesz. Héja sima és vékony, húsa sárgásfehér, tömött. Bőlevű, íze fűszeres zamatú, édes - savas.

Fája középerős növekedésű, laza koronát nevel. Erős és gyenge növekedésű alanyokon egyaránt jól fejlődik. Intenzív koronaformák kialakítására is alkalmas. Érési idő: július 4. hete.

Virágzása középkorai, 4-5 nappal előzi meg a 'Jonathan'-t. Öntermékeny, de jól termékenyítik a 'Ceglédi piros', az 'Egri piros' és a 'Stark Earliest' fajták is. Lisztharmatra kissé érzékeny.

Alany: M106

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok