Malus domestica Braeburn / Braeburn alma

Malus domestica Braeburn / Braeburn alma
Malus domestica Braeburn / Braeburn alma
Malus domestica Braeburn / Braeburn alma
Malus domestica Braeburn / Braeburn alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Braeburn / Braeburn alma gyümölcse középnagy vagy nagy, felületének átlagosan 40 %-a téglapiros, a napos oldalon csíkozott fedőszínnel borított. Alakja a klónoktól és a termőalapok korától függően lehet megnyúlt, a csésze felé elkeskenyedő vagy lapítottabb. Húsa igen kemény, így a szüretet, a szállítást és a piaci pulton történő tárolást nagyon jól tűri. Íze kellemes, cukor-sav aránya harmonikus.

Későn, október második felében érik, így Magyarországon csak a melegebb tájakon termeszthető. Körülbelül két hétig szüretelhető, de fogyasztási érettségét csak pár hónapos tárolás után éri el. Tárolhatósága igen jó, 5-6 hónapig.

Fája igen gyenge növekedésű, számos rövid oldalhajtást, illetve termőrészt képez. Nagyon korán termőre fordul, termőképessége jó. Lisztharmatra és venturiás varasodásra mérsékelten érzékeny. A késő tavaszi fagyok az Idared almánál kevésbé károsítják. Az európai piacokon még nagyon keresett, tartós tárolásra és exportra alkalmas, igen kései érésű almafajta. Hazai termesztőtájaink többségén biztonsággal termeszthető, de nagy odafigyelést és szakértelmet igényel.

A Braeburn alma porzófajtái: Gala, Granny Smith, Idared, Red Delicious.

 

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok