Malus domestica vista bella / Vista Bella alma

Malus domestica vista bella / Vista Bella alma
Malus domestica vista bella / Vista Bella almaMalus domestica vista bella / Vista Bella alma
Malus domestica vista bella / Vista Bella alma
 Malus domestica vista bella/ Vista Bella alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica vista bella / Vista Bella alma hazai árufajták érési sorában jelenleg a legelső igazán piacos, nyári almafajta.

Gyümölcse középnagy vagy nagy (140-170 g), kissé megnyúlt gömb alakú, igen tetszetős; fedőszíne liláspiros, amelyet jellegzetes hamvasság fed. Íze harmonikus, zamatos, édes-savas; húsa sárgásfehér, közepesen szilárd. Július második-harmadik hetében érik, és legalább három menetes szedést igényel. A piaci pultokon nagyon rövid ideig őrzi meg a minőségét, 2-3 hétnél tovább nem tá­rolható. Csak friss fogyasztásra alkalmas.

Fája középerős vagy erős növekedésű, szétterülő ágrendszerű, felkopaszodásra hajlamos. Metszési igénye nagy. Nagyon korán fordul termőre és bőtermő, az 'Éva'-nál kevésbé hajlamos az alternanciára (termésingadozásra). Érés előtti hullásra - a nyári almafajtákhoz hasonlóan - hajlamos, lisztharmatra és varasodásra is közepesen fogékony.
Porzófajtái: Golden Delicious, Idared.

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok