Cydonia oblonga Bereczki bőtermő / Bereczki bőtermő birs

Cydonia oblonga Bereczki bőtermő / Bereczki bőtermő birs
Cydonia oblonga Bereczki bőtermő / Bereczki bőtermő birsCydonia oblonga Bereczki bőtermő / Bereczki bőtermő birs
Cydonia oblonga Bereczki bőtermő / Bereczki bőtermő birs
Cydonia oblonga Bereczki bőtermő / Bereczki bőtermő birs
powered by social2s
Leírás

A Cydonia oblonga Bereczki bőtermő / Bereczki bőtermő birs, középkorai érésű, szeptember közepétől október elejéig szüretelhető, januárig fogyasztható. Húsbarnulásra hajlamos. Gyümölcse nagyméretű 300-350gramm, megnyúlt körte alakú vagy ovális, karcsú parás nyakkal. Április végén, május elején virágzik, így a fagyok ritkán tesznek kárt benne. Termése éretlenül zöld színű, szürkésfehér piheszőrökkel, melyek késő őszre ledörzsölődnek; az ekkorra érett, fényes aranysárga, kemény falú, erős illatú almatermés, melynek formája almára vagy körtére emlékeztető.

Viszonylag alacsony, 5-8 méter magasra megnövő, 4-6 méter széles koronájú, lombhullató fa. Váltakozó állású, egyszerű levelei 6-11 cm hosszúak, épek, felül sötétzöldek, kopaszok, alul apró fehér szőrökkel sűrűn benőttek. A virágrügy képződése, augusztus végén, szeptember elején kezdődik, a teljes kifejlődéshez 6-7 hónap szükséges.

Termőhely iránt igénytelen, ellenálló, szárazságtűrő és télálló fajta. Porzófajtáival, pl.: Angersi, Konstantinápolyi birs rendszeresen, bőven terem.

Alany: BA29

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok