Hippophae rhamnoides Askola / Homoktövis Askola termő

Hippophae rhamnoides Askola / Homoktövis Askola termő.
Hippophae rhamnoides Askola / Homoktövis Askola termőHippophae rhamnoides Askola / Homoktövis Askola termő
Hippophae rhamnoides Askola / Homoktövis Askola termő
Hippophae rhamnoides Askola / Homoktövis Askola termő
powered by social2s
Leírás

A Hippophae rhamnoides Askola / Homoktövis Askola termő, Berlinben szelektált, 1991 óta létező német fajta. Erősen növekvő, felfelé törő fajta, visszavágás, metszés nélkül 5 méter magasra is megnő. Lombozata sűrű, nagy ágtömegű, közepesen tüskés. Gyökérsarj képződése meglehetősen erős. Bogyója közepesen nagy, ovális, hengerformájú, sötét narancs színű, középhosszú kocsány 3-4 mm, középkorai érésű, gyümölcssúly: 100 bogyó = 36 g.

A talaj iránt nem igényes, a rossz, száraz sós talajokon, márgán, agyagos kőmálladékon is megél. A telet jól viseli, a fagyok nem károsítják. Gyökérzete a jól levegőző talajokon, többnyire homokon fejlődik zavartalanul. Fényigényes növény 30-50 évig is él és a harmadik évtől kezdődően fordul termőre. Miután kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A hideget is jól tűri, hiszen a szibériai -40 fokban is megél. Termése szeptember elején érik.

Ültetvényekben is alkalmazható. Javasolt ültetési távolsága: 4-5 méter sor és 2-2,5 méter tőtávolság. Rendszeres metszést igényel, az idősebb termő ágakat vissza kell vágni.

Beltartalma:
összes gyümölcssav tartalom: 5,3 %
aszkorbinsav tartalom: 260 mg/ 100 g friss súlyban
karotin: 12 mg/ 100 g friss súlyban
E-vitamin 28 mg/ 100 g friss súlyban
olajtartalom: 3,7 %

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok