Hippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termő

Hippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termő.
Hippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termőHippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termő
Hippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termő
Hippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termő
powered by social2s
Leírás

A Hippophae rhamnoides Orange Energy / Homoktövis termő, nagyon erős növekedés, szélesen felfelé törekvő, de oldalra is elágazó bokorforma, visszametszés, vágás nélkül 6-8 méter magasra nő. Viszonylag vékony ágakkal rendelkezik, gyengén tüskés. Gyökérsarj képződése meglehetősen erős. Bogyója nagy csepp alakú, narancssárga színű, késői érésű, gyümölcssúly: 100 bogyó = 51 g.

A talaj iránt nem igényes, a rossz, száraz sós talajokon, márgán, agyagos kőmálladékon is megél. A telet jól viseli, a fagyok nem károsítják. Gyökérzete a jól levegőző talajokon, többnyire homokon fejlődik zavartalanul. Fényigényes növény 30-50 évig is él és a harmadik évtől kezdődően fordul termőre. Miután kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A hideget is jól tűri, hiszen a szibériai -40 fokban is megél. Termése augusztus vége- szeptember érik.

Ültetvényekben is alkalmazható. Javasolt ültetési távolsága: 4-5 méter sor és 2-2,5 méter tőtávolság. Rendszeres metszést igényel, az idősebb termő ágakat vissza kell vágni.

Beltartalma:
összes gyümölcssav tartalom: 3,1-3,6 %
aszkorbinsav tartalom (C-vitamin): 149 - 289 mg/ 100 g friss súlyban
karotin: 11,8-17,7 mg/ 100 g friss súlyban
tokoferol (E-vitamin): 18,9 mg / 100 g friss súlyban
olajtartalom: 4,9-6,3 %

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok