Prunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska Kajszibarack

Prunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska Kajszibarack
Prunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska kajsziPrunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska kajszi
Prunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska kajszi
Prunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska kajszi
Prunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska kajszi
powered by social2s
Leírás

 A  Prunus Armeniaca Ceglédi Piroska / Ceglédi Piroska Kajszibarack a Magyar kajszi előtt öt-hét nappal érik, középkorai virágzású, elhúzódó. Korán termőre fordul, bőven terem, a hosszú vesszők is berakódnak a terméssel. Gyümölcse gömbölyű, középnagy, átlagos tömege 52 g. Felülete narancssárga, fénylő, 50-70%-ban kárminpirossal bemosott. Húsa narancssárga, szilárd. Íze teljes érésben jó. Magja kicsi, magbele édes.

Kis méretű, sűrű, szétterülő koronát nevel. Önmeddő, társítani kell a következő fajtákkal: ‘Ceglédi bíborkajszi’, ‘Magyar kajszi’, ‘Pannónia’, ‘Bergeron’. Fagyérzékenysége közepes, a sarka vírusra közepesen fogékony.

Kedvező termesztési- és gyümölcstulajdonságai miatt telepítésre javasolt. Elsősorban friss fogyasztásra és exportra alkalmas, de ipari feldolgozásra is megfelel.

 

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok