Pyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körte

Pyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körte. Kiszerelés: Szabadgyökeres 140-180cm
Pyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körtePyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körte
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.600 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
A termék elérhetőségének dátuma: 2021-10-18
Pyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körte
Pyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körte
Pyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körte
powered by social2s
Leírás

A Pyrus communis Bosc kobak / Bosc kobak körte, Magyarországon a legnagyobb arányban termesztik. Termés középnagy-nagy, megnyúlt körte alakú, a kocsány felé elkeskenyedő. Alapszíne zöldessárga, de szinte teljesen barnás parával fedett, száraz tapintatú. Húsa fehér, olvadó, vajszerű, bő levű, gyengén kövecses, kellemesen fűszerízű.

Szeptember végén szedhető, szakszerűen tárolva október és január között fogyasztható. Igénytelen, alkalmazkodóképes körtefajta, inkább a hűvös termőhelyeket kedveli. Téli fagyokra nem érzékeny. Talajban nem válogat, gyümölcsei a szelet jól állják. Gombás betegségekre fogékonyabb. Vadalanyra való, birsen csak közbeoltással nevelhető.

Fája edzett, erős, buja növekedésű. Laza, terebélyes koronájú, nagytermetű fát nevel. A metszést nagyon igényli. Középkorán fordul termőre, rendszeresen és bőven terem. Jó virágport ad. Porzófajtái a Clapp kedveltje, Serres Olivér, Vilmos körte és a Kieffer körte.

Alany: vadkörte

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok