Pyrus communis Clapp s Favorite Pear / Clapp kedveltje körte

Pyrus communis Clapp s Favorite Pear / Clapp kedveltje körte. Kiszerelés: Szabadgyökeres 140-180cm
Pyrus communis Clapp s Favorite Pear / Clapp kedveltje körtePyrus communis Clapp s Favorite Pear / Clapp kedveltje körte
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.600 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
A termék elérhetőségének dátuma: 2021-10-18
Pyrus communis Clapp s Favorite Pear / Clapp kedveltje körte
Pyrus communis Clapp's Favorite Pear / Clapp kedveltje körte
Pyrus communis Clapp's Favorite Pear / Clapp kedveltje körte
powered by social2s
Leírás

A Pyrus communis Clapp's Favorite Pear / Clapp kedveltje körte, a legkorábban érő tetszetős, nagyobb gyümölcsű, friss fogyasztású nyári körtefajtánk. Gyümölcse középnagy, 60-72 mm-es, alakja szabályos körte, átmérője háromnegyede a magasságának. Színe sárgászöld, alapszínét felerészben barnásvörös mosottság borítja.

Húsa fehér, olvadó, bőlevű; illatos, igen jóízű (inkább édes). Átmenetileg sem ajánlatos tárolni, mert szotyósodik. Augusztus első felében szedik, még a sárgulása kezdetén. Augusztus közepétől a hónap végéig fogyasztható.

Koronája eleinte felfelé törő, keskeny, ritkás. Birsen és vadalanyon egyaránt jól fejlődik; a metszést igényli, mert anélkül felkopaszodik. Rendszeresen és bőven terem, már igen korán termőre fordul. Elég jól termékenyülő fajta, jó virágport ad. Teljesen önmeddő. Jól termékenyítik a Bosc kobak, Esperen bergamottja, Avranchesi jó Lujza, Hardenpont téli vajkörte és a Vilmos körte fajták. A talaj iránt nem igényes, de sok nedvességre van szüksége. Fagytűrő, ugyanakkor védett fekvést kívánó fajta.

Alany: vadkörte

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok