Microcitrus australasica / Ausztrál kaviár citrom

Microcitrus australasica / Ausztrál kaviár citrom Kiszerelés: konténeres 5L Törzses 50-60cm
Microcitrus australasica   Ausztrál kaviár citromMicrocitrus australasica Ausztrál kaviár citrom
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár16.500 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Microcitrus australasica   Ausztrál kaviár citrom
Microcitrus australasica   Ausztrál kaviár citrom
Microcitrus australasica   Ausztrál kaviár citrom
powered by social2s
Leírás

A Microcitrus australasica  (Ausztrál kaviár citrom) egy közepes méretű fa 1.8-2.4 m  magasra nővő  fa. Sötétzöld kis levelei, és apró tövisek vannak az ágain. Virágja fehér, és nagyon illatos. Termése hengeres formájú, zöld színű, 6- 8 cm hosszú és 2-3 cm széles. Húsa kaviárra emlékeztető apró bogyószerű. Savanykás, fűszeres íze van. Kora tavasszal virágzik. A fagytűrő képessége alacsony, -1 fokig bírja. A frissen vásárolt Ausztrál kaviár citromot ültessük 25 cm átmérőjű edénybe. Legalkalmasabb a vízelvezetővel ellátott műanyag cserép. Könnyű, tartós, és átültetéskor a gyökérlabda könnyen kiüthető belőle. További drénnyílásokat létrehozva, bizton elkerülhetjük a víz pangását.

Alapos beöntözés után tegyük déli, nyugati kitettségű, napos helyre. A huzatot kerüljük. Ha a szobából a kertbe, teraszra visszük, fokozatosan szoktassuk az erősebb napfényhez. Öntözzünk rendszeresen. Sose hagyjuk kiszáradni a talajt. A megfelelő páratartalmat vízpermetezéssel biztosíthatjuk. A konténert kavicságyra is állíthatjuk, amelyet rendszeresen öntözünk. Havonta tápozzuk. Használjunk komplex, mikroelem tartalmú műtrágyát.

Télen fűtött helyiségekbe csak akkor kerüljön, ha a fény és a páratartalom elegendő számára. Tartsuk egyenletes a hőmérsékleten, a növény pedig legyen távol a sugárzó hőtől, a fűtőtesttől, tegyük a lakás déli ablakához, és megfelelő mennyiségű párologtatóval teremtsünk párás környezetet számára. A téli kevés fényben és a meleg szobahőmérsékleten a növény nem kerülnek nyugalmi állapotba, ezért vízhajtásokat fejleszt. Tavasszal az első erősebb napsugarak hatására a szabadba kihelyezett növényen ezek a gyenge hajtások megperzselődnek. Természetesen így a nyári fejlődés is gyengébb lesz. Lehetőleg tehát kerüljük a meleg teleltetést.

 

Télállóság: Zóna 10a -1.1 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok