Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya

Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya
Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolyaMespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya
Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya
Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya
powered by social2s
Leírás

A Mespilus germanica Hollandi óriás / Hollandi óriás naspolya, Hollandiából származó, elterjedt fajta. Későn érik, novemberig szedhető. Gyümölcsei nagyok 50-60 gramm. Héja vastag, rágós, gyakran berepedezik, ezért kevésbé tetszetős. Húsa közepes minőségű, feltűnően nagy magokkal. Október végétől szedhető, fanyar termését tulajdonképpen éretlenül szedjük le az első fagyok bekövetkezte előtt, és tároljuk mindaddig, amíg a kocsány felől a gyümölcshús puhulni kezd. Az utóérlelést követően kellemesen fanyar, jellegzetes ízűvé váló gyümölcse karácsony táján igen finom csemege.

A fa magassága akár az 5 métert is elérheti. A naspolyafára a széles korona jellemző, ami kellemes árnyékot szolgáltat. Tavasz végén nagy, fehér virágot hoz, ősszel narancsszínű lombot. Levelei akár a 10 cm-es nagyságot is elérhetik, és a fonákjukon szőrösek. Nem igényes növény, de kedveli a hűvösebb klímát, és a mélyebb termőrétegű, nyirkosabb talajokat.

A naspolyabokrot nem szabad metszeni, mert virágai a vesszők végén helyezkednek el, ezért minden vessző lemetszése egyben a termést is csökkenti. A növény a kártevők és a betegségek nemigen károsítják, szinte egyáltalán nem szorul permetezésre.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok