Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’

Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’
Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’
Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’
actinidia arguta issai kiwi 1
actinidia arguta issai kiwi 3
powered by social2s
Leírás

Az Actinidia arguta issai kiwi / kopasz mini kivi ’Issai’ fajtája nem csupán gyorsan nő bokorrá, de mutatós lombja és ehető gyümölcsei miatt is érdemes kertünkbe ültetni. Gyors növekedésű kúszónövény. Nagyon életerős növény, szára akár 3 méter magasra is megnőhet. Termést általában csak második virágzása után hoz augusztus végén, szeptember elején. Gyümölcse hosszúkás alakú, zöld színű, édes, aromás ízű. Héja nem molyhos, és sokkal vékonyabb, mint a hagyományos kivié, így hámozatlanúl  fogyasztható.

A meleg, napos, szélvédett, jó vízellátottságú helyeket kedveli, és már a telepítésekor támrendszert, pergolát kell építeni a részére. A meszes talajokat nem szereti. Illatos, zöldes fehér színű virágai májusban–júniusban nyílnak.  Miután a főhajtás elérte a kívánt magasságot, csípjük le a végét. A kialakuló hajtások közül válasszunk ki főágaknak szolgáló 2-4 hajtást, és az összes többit távolítsuk el. Tavasszal kell metszeni, még mielőtt a rügyek nem kezdenek el hajtani.

A kopasz kivi gyümölcse többnyire az előző év ágain terem. Hűtőszekrényben 5-6 hétig lehet tárolni. Amikor kivesszük, eltelik pár nap, amíg megpuhul és megérik, csak azután lesz ehető. Minden kopasz kivi fajtának hasonló az íze. A kopasz kivit egymástól 120-150 centiméterre ültessük. Öntermékeny, azaz megtermékenyítéséhez nincs szükség külön porzóra, már egy tő is terem.

 

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.
Öntermékeny növény.

     

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok