Cycas revoluta / Japán cikász

Cycas revoluta / Japán cikász. Kiszerelés: konténeres 2L 40-60cm törzs 5-10cm
Cycas revoluta / Japán cikászCycas revoluta / Japán cikász
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár16.500 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
Cycas revoluta / Japán cikász
Cycas revoluta / Japán cikász
Cycas revoluta / Japán cikász
powered by social2s
Leírás

A Cycas revoluta / Japán cikász, 2-3 m magasra növő, lassú növekedésű és zömök, sarjadzó tövű örökzöld pálma. Külsőre mintegy a páfrányfák és a pálmák közötti, átmeneti jellegű növénynek tűnik. Vaskos, pikkelyes, csak ritkán elágazó törzse legfeljebb 3 m magasra nő. Az első, mintegy öt évben évente csak egy-egy levelet, később évente egy-egy levélkoszorút hoz.

Vízigénye nem túl nagy, a szárazságot jól tűri. A nyári időszakban vízigényes, ezért a forró nyári napokon gyakran kell öntözni. Túlöntözésre érzékenyek. A mészmentes talajt kedveli. A napos helyen tartott cikászok gyorsabban és nagyobbra nőnek, de a fiatal egyedek a tűző napon elpusztulnak.

Dézsás növényként tartható. Az idősebb (többnyire a legalább 25 éves) cikászok időnként tősarjakat fejlesztenek, ezekről (késő télen, kora tavasszal) vegetatívan szaporíthatók. Fagyérzékeny!

Télállóság: Zóna 9a -6.7°C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok