Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya

Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya. Kiszerelés: konténeres 14x14 10-20cm
Ipomoea batatas Blackie / ÉdesburgonyaIpomoea batatas Blackie / Édesburgonya
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár750 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya
Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya
Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya
Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya
Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya
powered by social2s
Leírás

Az Ipomoea batatas Blackie / Édesburgonya a Convolvulaceae (szulákfélék) Ipomoea nemzetségébe tartozó, kétszikű, évelő növény. Hosszú, kúszó indái vannak. Levelei nagyok, szeldeltek, virágai hasonlóak a hajnalkáéhoz, illetve a nálunk szulák néven ismert gyomnövény virágaihoz. A Blackie fajtát nem a megvastagodott tárológyökeréért termesztik, hanem mutatós lombozatáért. Ennek a fajtának a gumója nem olyan ízletes mint az alapfajé! A trópusi Amerikában őshonos, de már ősidők óta két géncentruma van, Közép-Amerika és Óceánia. 24 °C körüli hőmérséklet ideális számára. Mind nappal, mind éjszaka meleg körülményekre van szüksége. A növekedése 15 °C-nál leáll, hosszabb ideig tartó, 10 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten pedig már károsodik. A hosszú nappalok a hajtásnövekedést, a rövidnappalos körülmények pedig a gyökerek megvastagodását és a virágzást segítik elő.

A tenyészidőszak alatt 450-600 mm csapadékot igényel, hetente kb. 25 mm-es eloszlásban. A szárazságot jól tűri. A mérsékelt övön a gyökereket fel kell szedni, mielőtt a hőmérséklet 10 °C alá süllyedne, hogy az alacsony hőmérsékleten ne károsodjanak. Egynyári talajtakaró, függőkosárban tartható. Üvegházban, verandán évelőként teleltethetjük (Min 13 fok, kiszáradni ne hagyjuk.). Csak a nyári időszakban tápozzuk kiegyensúlyozott tápoldattal.

Balkonládában, a "Margarita" változattal egybeültetve gyönyörű kompozíciót alkotnak. A "Margarita" változatot is megtalálja a katalógusunkban!

Télállóság: Zóna 10b 1.7 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok