Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca

Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca. Kiszerelés: konténeres 12x12 20-30cm
Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakócaStevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár900 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca
Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca
Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca
Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca
powered by social2s
Leírás

A Stevia rebaudiana / Stevia jázminpakóca, sztívia, édesfű vagy édes levél. Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer és gyógynövény. 60-90 cm magasra növő bokros növekedésű évelő. Zöld színű, levelei recézettek és elliptikus alakúak. Ősszel virágzanak apró pici fehér színű virágai. Levelei 30-szor édesebbek a répacukornál, de kivonatai akár 300-szor is édesebbek. A levelét, illetve az abból kinyerhető és az édes ízért felelős szteviozidokat sokfelé édesítőszerként használják.

Intenzív édes íze alkalmassá teszi alacsony szénhidrát-bevitelű étrendekben édesítésre. Egyes tüneteket, mint amilyen az elhízás, a cukorbetegség, az allergia, az érelmeszesedés, vagy a magas vérnyomás, előnyösen befolyásolhat. A vércukorszintre nincs hatása, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát, ezért cukorbetegek számára is használható. A levél felhasználható frissen, vagy szárítsuk meg őket, de napon, vagy nagyobb darabokba vagy porrá őrölve tegyük üvegbe. Nedves, de nem vizenyős savas, jó vízelvezetésű, homokos vagy agyagos talajba ültessük. Napra vagy félárnyékba.

Edényes növényként, tavasztól késő őszig szabadban vagy ablak között napfényes helyen, télre viszont fagymentes helyre kell tenni.

Télállóság: Zóna 8a -12.2 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok