Berberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolya

Berberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolya.
Berberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolyaBerberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolya
Berberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolya
Berberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolya
Berberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolya
powered by social2s
Leírás

A Berberis candidula jytte / Törpe ezüstös borbolya 0.8-1 méter magas, sűrű, örökzöld lombú, tüskés, gömbölyded alakú bokor. 2-3 cm-es hosszúkás levelei, fonákjuk fehéres, szúrósan fogazottak és csillogóan zöldek. Tavasszal nyíló sárga virágok, éretten kékes-fekete, 4-5mm-es bogyó a termés.

Szárazság és várostűrése kiváló, tövisei alkalmassá teszik. Minden talajon és fekvésben felhasználható. Napos és árnyékos helyen egyaránt jól fejlődik. Alacsony sövénynek is alkalmas. Kifejlődött levelei ősszel sárgára, majd pirosra színeződnek.

Szoliternek, takarócserjének vagy alacsony sövénynek alkalmas. Sövényként ültetve tőtávolsága 40-60 cm. Nyírását az elvirágzás után végezzük.

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok