Berberis julianae / Júlia borbolya

Berberis julianae / Júlia borbolya.
Berberis julianae / Júlia borbolya
Berberis julianae / Júlia borbolya
Berberis julianae / Júlia borbolya
powered by social2s
Leírás

A Berberis julianae / Júlia borbolya 2-3 méter magas, sűrű, örökzöld lombú, tüskés, gömbölyded alakú bokor. 5-8 cm-es levelei lándzsásak, szúrósan fogazottak és csillogóan zöldek. Tavasszal nyíló sárga virágok, éretten kékes-fekete a termés.

Szárazság és várostűrése kiváló, tövisei alkalmassá teszik. Minden talajon és fekvésben felhasználható. Napos és árnyékos helyen egyaránt jól fejlődik. Védősövény szerepének betöltésére is alkalmas. Hajtásnövekedése két-három hullámban augusztus végéig tart. Kifejlődött levelei ősszel sárgára, majd pirosra színeződnek.

Szoliternek, takarócserjének vagy sövénynek alkalmas. Leggyakrabban ültetett örökzöldjeink egyike. Sövényként ültetve tőtávolsága 40-60 cm. Nyírását az elvirágzás után végezzük.

Télállóság: Zóna 5a -28.9 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok