Buxus microphylla Betlér / Gömb buxus Puszpáng

Buxus microphylla Betlér / Gömb buxus Puszpáng. Kiszerelés: konténeres 2L 15-20cm
Buxus microphylla Betlér / Gömb buxus PuszpángBuxus microphylla Betlér / Gömb buxus Puszpáng
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.800 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Buxus microphylla Betlér / Gömb buxus Puszpáng
Buxus microphylla Betlér / Gömb buxus, Puszpáng
Buxus microphylla Betlér / Gömb buxus, Puszpáng
powered by social2s
Leírás

A Buxus microphylla Betlér / Gömb buxus, Puszpáng, lassan növő örökzöld, 50cm-es szabályos gömb alakú cserje. Fényes, ovális, sötétzöld bőrszerű levelei egész éven át díszítenek. A virágok kicsik, sárgás-zöldek. Egylaki növény. Termése egy kis kapszula 0,5-1,5 cm hosszú, amely több kis magot tartalmaz.

A puszpángok talajokban nem válogatósak, de a humuszos, üde talajokban fejlődnek a legszebben. Az öntözést, a párásabb klímát meghálálják. Félárnyékba vagy árnyékba ültessük, mert a téli napsütés miatt a levelek fagyfoltosak lehetnek. Jó vízelvezetésű talajra van szüksége, mert a pangó vizet nem bírja, ezért ha kertünk talaja kötött (agyagos), ebben az esetben folyami (szürke) homokkal kevert talajjal földeljük be ültetéskor.

A metszést, a szennyezett levegőt jól tűrik. Fiatal korában öntözést kíván a nyári hónapokban, mert nálunk lényegesen nedvesebb éghajlatról származik. Kifejezetten igénytelen növény, ezért a telepítést követően gondozásra nem szorul.

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok