Thuja orientalis Lakatos / Tuja Lakatos

Thuja orientalis Lakatos / Tuja Lakatos. Kiszerelés: konténeres 2L 30-40cm
Thuja orientalis Lakatos / Tuja LakatosThuja orientalis Lakatos / Tuja Lakatos
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.600 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Thuja orientalis Lakatos / Tuja Lakatos
Thuja orientalis Lakatos / Tuja Lakatos
powered by social2s
Leírás

Különleges szépségű örökzöld fajta. A Thuja orientalis 'Lakatos' szabályos zárt kúp alakú fajta. Nyáron, színe meleg sárga, azonban télre padlizsán színt ölt. Hazai nemesítésű fajta, így hideg teleinket jól tűri, betegségekkel szemben ellenálló. Egész évben szép, hangsúlyos dísze kertünknek, ezért elsősorban szoliternek vagy örökzöld csoportokba színfoltnak ültessük

Növekedése a Thuja orientalis 'Pyramidalis Aurea' Keleti tujával megegyező. 3-5 méter magas. Jól tűri a szárazságot is, de fényigényes fafaj. Kedveli a jó vízgazdálkodású és levegőzésű mély talajokat, de szárazabb talajokon is megél, bár ekkor lassabban fejlődik – (ebből a szempontból igénytelennek mondható). Jól elviseli a téli fagyokat, nem szenved károsodásokat a korai és késői fagyoktól sem.

Viszonylag lassú növekedésű fafaj, az első években 10-15, később 25-30 cm évenkénti növekedés várható.

Télállóság: Zóna 2a -45.6 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok