Vinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténg

Vinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténg. Kiszerelés: konténeres 9x9 10-15cm
Vinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténgVinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténg
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár550 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
Vinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténg
Vinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténg
Vinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténg
Vinca minor atropurpurea / Bíborlila kis meténg
powered by social2s
Leírás

A Vinca minor / Kis meténg a meténgfélék (Apocynaceae) családjába tartozó növény. 10-20 cm magas, levelei átellenes állásúak, örökzöldek, fénylők, kissé bőrneműek, rövid nyelűek, 2-4 cm hosszúak, hónaljában egyesével jelennek meg. A virágzó hajtások felállók, a meddők elfekvők, legyökeresedők. Tölcséres, 2-4 cm átmérőjű bíborlila virágai vannak. Virágzás április - május.

Félszáraz-üde árnyékos, félárnyékos helyre ültessük. Kedveli a párás, védett fekvést. Indaszerűen kúszó, helyenként legyökerező hajtásai alacsony, gyepszerű állományt képeznek. Jó szerkezetű, humuszos talajt kíván.

Dísznövényként kertekbe, temetőbe ültetik. Árnyéktűrő, árnyéki gyeppótlónak is alkalmas. Gyógynövény, drogja a szárított, leveles hajtás. Több mint 30 alkaloidot tartalmaz, gyógyászatilag jelentősek a vinkamin, izovinkamin és vincin. Vérnyomáscsökkentő, agyértágító, vizelethajtó hatású. A népi gyógyászatban „vértisztító”, vizelethajtó teakeverékekben és sebgyógyításra használták.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok