Delosperma cooperi / Bíborvörös Délvirág, Kristályvirág

Delosperma cooperi / Bíborvörös Délvirág, Kristályvirág
Delosperma cooperi / Bíborvörös Délvirág, KristályvirágDelosperma cooperi / Bíborvörös Délvirág, Kristályvirág
Delosperma cooperi / Bíborvörös Délvirág, Kristályvirág
Nincs kép beállítva
Nincs kép beállítva
powered by social2s
Leírás

A Delosperma cooperi / Bíborvörös Délvirág, Kristályvirág, napcsillag, bíborvörös talajtakaró évelő, mely júniustól augusztusig virágzik. Dél-Afrikából származik alacsony, sokágú, szétterülő évelő. Elterülő habitusával összefüggő szőnyeget képes képezni. Levele hengeres, puha, húsos, örökzöld. Virága fényes, bíbor-kárminpiros virágok, fehér középpel. Magenta színű virágai szinte egész nyáron virítanak. Bírja az erős napsütést, szárazságot.

Kitűnő növénye sziklakerteknek, kőfalaknak beültetésére. Sírokra is kiültethető extra jó szárazság tűrése miatt, betonút szélére és kőedényekbe is kiváló.

Kimondottan könnyen nevelhető, kezdő kertészeknek is sikere lehet vele. Talajjal szemben nincsenek különleges elvárásai, egyedül annyi, hogy jó vízáteresztő legyen, mert a pangó víz, a gyökerek rothadásához vezet.

 

Télállóság: Zóna 10a -1.1 °C.

    

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok