Abies Alba / Közönséges jegenyefenyő

Abies Alba / Közönséges jegenyefenyő. Kiszerelés: konténeres 1L 30-40cm
Abies Alba / Közönséges jegenyefenyőAbies Alba / Közönséges jegenyefenyő
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.200 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Abies Alba / Közönséges jegenyefenyő
Abies Alba / Közönséges jegenyefenyő
powered by social2s
Leírás

Az Abies Alba / Közönséges jegenyefenyő, európa hegyvidékeinek erdőalkotó fája. A legnagyobb termetű európai fenyő. Eredeti termőhelyein 50-60 méter magasra nő. Törzsének átmérője eléri a másfél–két métert. Törzse többnyire erős, egyenes, kéreg sima, szürke, később egyre repedtebb. Koronája fiatalon karcsú, kúpos, idősebb korában lecsapott csúcsos. Szabályos örvökben növő ágai majdnem vízszintesek.

Üde, hűvös éghajlatot, közepesen laza talajt kíván. Fiatal korában lassan növő, viszonylag edzett, az időjárás szélsőségeit jól tűrő faj. Nem bírja a szárazságot, nem bírja a pangó vizet. Fényigénye nagy, a direkt napfényt kedveli. Gyökerei mélyre hatolnak. Az átültetést rosszul tűri.

Nagyobb kertekbe egyesével, vagy csoportosan ültessük. Kitűnő és kedvelt karácsonyfa, tűit nem hullatja. Város tűrése közepes.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok