Araucaria araucana / Andoki fenyő Araukária Chilei fenyő

Araucaria araucana / Andoki fenyő Araukária Chilei fenyő
Araucaria araucana / Andoki fenyő Araukária Chilei fenyőAraucaria araucana / Andoki fenyő Araukária Chilei fenyő
Araucaria araucana / Andoki fenyő Araukária Chilei fenyő
Araucaria araucana / Andoki fenyő Araukária Chilei fenyő
powered by social2s
Leírás

Az Araucaria araucana / Andoki fenyő, Araukária, Chilei fenyő, örökzöld fenyő. 12-18 m magasra megnövő, különleges formájú, lassú növekedésű örökzöld. Fiatal korábban még tipikus fenyőfa alakú, később azonban koronája kiszélesedik, és ernyő alakú vagy csaknem lapos tetejű lesz. Ágait sűrűn borítják a körkörösen elhelyezkedő, háromszögletű levelek, melyek végei hegyesek. Kétlaki, nőivarú és porzós növények

Napos, félárnyékos helyet, valamint közepesen tápanyagdús, jó vízáteresztő képességű talajt igényel. Kedveli a savas kémhatású talajt, valamint a magas páratartalmú levegőt. Vízigénye közepes, fiatal korban, illetve a száraz időszakokban meghálálja az öntözést. Fiatal korában nem teljesen télálló, az enyhébb fagyokat jól tűri, de hideg teleken könnyedén elpusztulhat.

Az idősebb tövek -17/-19 C körüli hőmérsékletet is elviselnek, védett fekvésben kiültethető a kertünk kedvező mikroklímájú pontjára.

Télállóság: Zóna 7a -17.8 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok