Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárga

Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárga. Kiszerelés: konténeres 2L 40-50cm
Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárgaCupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárga
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár2.600 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárga
Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárga
Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárga
powered by social2s
Leírás

A Cupressocyparis leylandii gold rider / Leylandi ciprus sárga, 8-10 m magas, alapfajnál gyengébb növekedésű. Színe a leylandik közül a legsárgább, lombozata sűrűbb ágrendszerű, de a metszéssel javasolt a sűrítésbe besegíteni. A Leyland ciprus az aranysárga változata. Széles kúp alakú közepes növekedésű, ellenálló fa. Angliában elsősorban sövények létesítésére használják.

A kiültetett növények évi 30-40 cm nőnek és teljesen télállóak. A leylandi ciprus bármilyen talajban jól fejlődik, bírja a szárazságot de a nedvesebb talajokat meghálálja a még gyorsabb növekedéssel.

Levelei mélyzöld színűek, új hajtásai sárgák. Sövényként ültetve tőtávolsága 70-120 cm. A leylandi sövény nyírását kora tavasszal márciusban végezzük. A sövény nyírása végezhető nyár közepén is a hajtásnövekedés leállásakor, de ekkor a napfényre kerülő levelei megéghetnek, ami esztétikai szempontból nem előnyös. A növényeken semmiféle kártevő vagy kórokozó károsítását nem észlelték eddig.

Télállóság: Zóna 5a -28.9 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok