Picea pungens / Szúrós luc

Picea pungens / Szúrós luc. Kiszerelés: konténeres 12L 80-100cm
Picea pungens / Szúrós lucPicea pungens / Szúrós luc
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár7.900 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Picea pungens / Szúrós luc
Picea pungens / Szúrós luc
powered by social2s
Leírás

A Picea pungens / Szúrós luc, középméretű, 25-30 méter magasra, törzsátmérője mintegy másfél méterig terjedhet. Szabályos, széles, kúp formájú koronát növeszt igen sok ággal, a korona alakja a fa korosodásával hengeresebbé válik. A nagyobb ágak vízszintesek, az idősebb példányokon a talaj közeli ágak azonban enyhén lefelé csüngenek. Levelei szürkészöldek, merevek, szúrósak. Világosbarna tobozai 6-10 centiméter hosszúak, puha pikkelyűek. Színük a teljesen zöldtől a szürkészöldön át a kékeszöldig terjed.

Párás klímában és jó talajokon fejlődik legjobban. Hazánkban elterjedt Picea változatok közül a legvárostűrőbb és a legdekoratívabb fenyő faj. Szinte bármilyen talajon megél, a szárazabb levegőt jól viseli. Fényigénye nagy, a direkt napfényt kedveli.

Parkokban, kerti díszfaként is a legismertebb észak-amerikai fenyőfélékhez tartozik, de karácsonyfaként is használják.

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.
Csak 180cm alatti növény, postai küldés kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok