Pinus nigra / Feketefenyő

Pinus nigra / Feketefenyő. Kiszerelés: Földlabdás 100-125cm Nyírt kúp
Pinus nigra / FeketefenyőPinus nigra / Feketefenyő
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár18.500 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
Pinus nigra / Feketefenyő
Pinus nigra / Feketefenyő
powered by social2s
Leírás

A Pinus nigra / Feketefenyő, 20-30 méter magasra növő, egyenes, hengeres törzse már alacsonyan elágazik. Kérge sötét szürkésbarna, mélyen repedezett, lemezesen pikkelyes. Nagy, barna tobozai két év alatt érnek be. A levelek csúcsa hegyes. Szélük fogas, színük sötét zöld vagy zöld. Örökzöld. 8-15 cm-es, vastag, merev tűlevelei a rövidhajtásokon kettesével állnak.

Szinte bármilyen talajon megél, sőt, fenyőknél ritka módon inkább a meszes talajt kedveli. Erősen fényigényes, a direkt napfényt kedveli. A szennyezett levegőt a legtöbb fenyőnél jobban viseli. Gyengén öntözzük. Elviseli a szárazságot és jól tűri a száraz levegőt is.

Igen kedvelt dísz és haszonfa. Egyik legtűrőképesebb fenyőnk, mely napra telepítve a szélsőségek kivételével szinte minden talajon és környezetben felhasználható.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.
Postai küldés csak 120cm alatti növény esetén kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok