Plantella Arion PRO (csigaölő)

Plantella Arion PRO (csigaölő) Kiszerelés: 210 g
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.360 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
powered by social2s
Leírás
Hatékony termék pellet formájában az összes fajta csiga ellen zöldség és díszkertekben, gyümölcsösökben és szőlőültetvényekben.

Előnyök

  • Pellet formájú csali vonzza a csigákat csábító ízével, és megakadályozza, hogy más táplálékforrásból táplálkozzanak;
  • Nyitott terekben és üvegházakban is használható;
  • Magas fokú stabilitás különböző időjárási körülmények között, hosszú távú védelmet biztosít ;

Használata: 
A csigaölő granulátum a kertben, veteményesben, virágágyásban, teraszok szélén, és a kert egyéb területein hatékony védekezési mód a házas- és meztelen csigák kártékonykodása ellen. A granulátumot egyenletesen szórja ki a megvédendő területre 2-3 szélességű sávban! Nagyon hatékony szer, 1 m2 területre mindössze így 30 db granulátum kiszórása javasolt. Mivel a granulátumban található csalogatóanyag a csigákat magához vonzza, a megfelelő hatás eléréséhez a szemcséket egymástól távol szórja ki! A csigák a csalétek elfogyasztása után mozgásképtelenné válnak, majd elpusztulnak. Amennyiben nagyon erős fertőzés tapasztalható, és erősen csapadékos az időjárás, a kezelést ismételje meg! 

EGYSÉGES SZEMCSEMÉRETE miatt akár kézi szóróval is kijuttatható, nem porzik, ezért nem veszélyezteti az emberek egészségét. Kezelhetjük a teljes felületet teljes szórással is, vagy alkalmazhatunk helyi kezelést ( pl. soronkénti kezelést, vagy vetőmaggal együtt való kijuttatást.) Vetés előtt 7 nappal kezdhető meg a védekezés, és vetésig egyszer ismételhető meg. Hogyha vetéskor kezelünk, vetés előtt csak egy kezelés javasolt. Vetéskor a barázdába szórva, vagy a vetőmaggal összekeverve juttatjuk ki a granulátumot. Ebben az esetben ügyelni kell az egyenletes eloszlatásra! Egynyári növényeknél ajánlott a granulátumot a magágyra kiszórni a magok kelése előtt. 

Mikor a legeredményesebb a használata? 
A szert enyhe, nyirkos időben a legérdemesebb kijuttatni. A csigák észlelése, vagy aktivitásának valószínűsége alapján mindenképpen meg kell kezdeni a védekezést! A legjobb eredmény akkor érhető el, ha a kezelés a károsodás előtt történik. 

Hogyan állapíthatom meg a csigák jelenlétét, mielőtt mindent lerágnának? 
A kártételi veszélyt közvetlenül megfigyeléssel és közvetett módon csapdázással becsülhetjük fel. A csapdázáshoz használhatunk külön erre a célra kifejlesztett csigacsapdát. Az eszközt este kell kihelyezni, és reggelre kiderül, megindultak-e már a kártevők a kertben. Ha egy-két példány beleesik a csapdánkba, ideje védekezni!

Mi a teendő eső esetén? 
A szer JÓ ESŐÁLLÓSÁGA következményeként rendkívül hosszú a hatástartama, az eddig ismert hagyományos csigaölő készítményekhez képest jóval hosszabb ideig marad a talajfelszínen, és pusztítja el a kártékony csigákat. A granulátumok jól megőrzik állagukat, ennek ellenére szükségessé válhat a kezelés megismétlése, ha a csalétek elfogy, vagy újabb csigák jelentkeznek. 

Megvédi a szer a termést is? 
A granulátum az egész növénytől tartja távol a csigákat, a növényre nem juttassuk a szert! A védekezést akkor kell megkezdeni, amikor a csigák még nem támadták meg a lombozatot! 

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Eltarthatóság idő: a gyártástól számított 3 év.

Figyelm:
Ne helyezze ki a szert halmokban! A véletlenül kiszóródott szert gyűjtse össze és távolítsa el! 
A készítményt a növény felületére szórni tilos (gyep, rét, legelő kivételével)! 
A szer háziállatokra mérgező! Tartsa távol a háziállatoktól! A legeltetésre szánt területekre a kezelést követő 49 napig állatot vinni tilos! 
Kijuttatásához védőkesztyű használata javasolt.
Elsősegélynyújtás: Bőrrel való érintkezés esetén a bőrt bő vízzel, szappannal meg kell tisztítani.
Szembe jutás esetén a szemet azonnal, bő vízzel, legalább 15-20 percig öblögetni!
Lenyelés esetén: ha a sérült tudatánál van, száját bő vízzel kiöblíteni, egy-két pohár vizzel megitatni, azonnal orvoshoz fordulni!
Mérgezés gyanúja esetén a beteg szakellátásához információ szerezhető be a nap 24 órájában az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálattól. Segélykérő ingyenes telefon: (80)201-199
Légi kijuttatás nem engedélyezett. 

www.unichem.hu

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok