Ligustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyal

Ligustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyal. Kiszerelés: konténeres 9x9 10-15cm
Ligustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyalLigustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyal
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár550 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
Ligustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyal
Ligustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyal
Ligustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyal
powered by social2s
Leírás

A Ligustrum ovalifolium Aureum / Aranytarka levelű télizöld fagyal, erőteljes növekedésű, fényes, sárga zöld levelű örökzöld, télizöld cserje. 2-5 méteres, sűrű, felálló ágú bokor. Fényes sárga zöld levei, jóformán tavaszig rajta maradnak, csak kemény teleken hullik le, enyhe télen zölden maradnak egész tavaszig. Majdnem kizárólag sövényként ültetik. Formanövénynek is kiváló.

Sárgásfehér illatos virágai 10cm-es bugákba nyílnak és illatosak, termése tompa fekete vagy ólomszürke, kissé hosszúkás. Hazája Japán. Közepes szárazságtűrő faj, napos vagy félárnyékos fekvést kedvel. Napon a levele a tél közepére rendszerint lefagy vagy leszárad. Igen szigorú teleken a vesszők is károsodhatnak. Viszonylag igénytelen, de a rendszeres öntözést és gondoskodást bőven meghálálja. Tápanyag utánpótlásról mindenkor gondoskodjunk.

Az ültetést fűrészfogba 15- 20 cm-es távolságra kell beültetni, és beiszapolni. Ültetés előtt az ültetendő növényeket 8-10 cm-re az elágazás fölött visszavágjuk, annak érdekében, hogy mennél sűrűbb legyen a sövényünk. Az első 2 évben vágjuk vissza ágait, és nyírjuk erősen. A 3. évtől évente egyszer júliusban vágjuk vissza a friss hajtásokat.

Télállóság: Zóna 5a -28.9 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok