Magnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa

Magnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa. Kiszerelés: konténeres 2L 40-60cm
Magnolia soulangiana / Nagyvirágú LiliomfaMagnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár1.800 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Kérem válasszon minőséget
A termék elérhetőségének dátuma: 2020-03-15
Magnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa
Magnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa
Magnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa
Magnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa
powered by social2s
Leírás

A Magnolia soulangiana / Nagyvirágú Liliomfa, a legnagyobb magnólia fa, magassága elérheti a 3-5 métert, de az egyik leglátványosabb is. A Magnolia denudata és a Magnolia liliiflora hibridje. Nagy, húsos szirmú, a tulipánéhoz hasonló, április végén, május elején nyílnak a nagyméretű harang alakú virágok, amelyek 10-15 cm nagyságot is elérhetik, színűk rózsaszín fehéres árnyaltban pompáznak. Koronája laza, széles, többnyire már a talaj fölött sűrűn elágazik.

Savanyú talajban érzi jól magát, leginkább napos részen, jó vízelvezetésű talajban. Levelei 10-15 cm-es, visszás tojásdad, vagy elliptikus alakúak, sötétzöld színűek. Széltől védett, párás, szoliter növényként ültessük. Meszes talajba ültetve a levelek előbb sárgulni kezdenek, majd a növény elpusztul.

Hibrid létére csíraképes magokat érlel, de a magoncok csak alanynak valók, mert bizonytalanul virágoznak, és későn fordulnak termőre. Teljesen télálló, ellenálló fajta. Napos, vagy félárnyékos, szélcsendes, védett helyet kedvelik.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok