Prunus laurocerasus Baumgartner / Babérmeggy

Prunus laurocerasus Baumgartner / Babérmeggy. Kiszerelés: konténeres 2L 20-30cm
Prunus laurocerasus Baumgartner / BabérmeggyPrunus laurocerasus Baumgartner / Babérmeggy
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár2.500 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Prunus laurocerasus Baumgartner / Babérmeggy
Prunus laurocerasus Baumgartner / Babérmeggy
powered by social2s
Leírás

A Prunus laurocerasus Baumgartner / Babérmeggy, felfelé törő ágrendszerű, 2-2.5 m magas, sűrű bokrú lomblevelű örökzöld. Levelei a többi babérmeggy között viszonylag kisebbek, kerekdedek, fakadáskor élénkvöröses színűek, ami élesen különbözik a fényes sötétzöld lombozattól. Ez a színkontraszt a tavaszi kihajtáskor, valamint a nyári második növekedéskor különlegesen díszít. Közepes növekedésű erejű, téltűrése jó, -20 °C-ig a fagyot jól tűri. Betegségekre nem érzékeny. Virágai fehérek. Virágzási idő: május. Termése fekete színű, nem ehető. Levele mérgező.

Jó vízáteresztő, üde, enyhén savas, mészben szegény talajon érzi jól magát. Jó szárazságtűrő, de a száraz, nyári forróságban érdemes gyakrabban öntözni. A kert napos, vagy félárnyékos részére ültessük. Örökzöld. Túlzott növekedését erős tavaszi visszametszéssel korlátozhatjuk.

Elsősorban nyíratlan sövénynek javasolt, de szoliternek vagy növénycsoportba is ültethetjük, vagy edényes díszítőnek alkalmas.

Télállóság: Zóna 6a -23.3 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok