Acer platanoides Crimson King / Vérjuhar bordó levelű juhar

Acer platanoides Crimson King / Vérjuhar bordó levelű juhar
Acer platanoides Crimson King / Vérjuhar bordó levelű juharAcer platanoides Crimson King / Vérjuhar bordó levelű juhar
Acer platanoides Crimson King / Vérjuhar bordó levelű juhar
Acer platanoides Crimson King / Vérjuhar, bordó levelű juhar
powered by social2s
Leírás

Az Acer platanoides Crimson King / Vérjuhar, bordó levelű juhar, gömbölyded, széles, kúpalakú koronájú díszfa, mely 14-18 m magasságra is megnő. Kihajtáskor széles, ráncos felületű levelei, sötétbarnás színűek, melyek 10-15 cm nagyságúak. Később fénytelen, feketés-vörössé válnak. Vörös, szép sárga porzójú, virágai vannak.

Feltétlenül napos helyet igényel. Az alapfajtánál (Acer platanoides) valamivel lassabban növekszik. Normál talajt és közepes vízellátást kíván. Nem igényel rendszeres tápanyagutánpótlást.

Tavasztól – őszig, igen mutatós színfoltja lehet, parkoknak, kerteknek. Koronaalakító metszést fiatal korában igényel. Betegségekkel szemben ellenálló díszfa fajta. Alkalmas utcafának, szoliter fának.

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.
A növény, méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok