Caragana arborescens Pendula / Csüngő borsófa

Caragana arborescens Pendula / Csüngő borsófa. Kiszerelés: konténeres 10L 120-140cm
Caragana arborescens Pendula / Csüngő borsófaCaragana arborescens Pendula / Csüngő borsófa
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár11.500 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Caragana arborescens Pendula / Csüngő borsófa
Caragana arborescens Pendula / Csüngő borsófa
powered by social2s
Leírás

A Caragana arborescens Pendula / Csüngő borsófa, Kanadából származó 1,2-1,5 m-es törzsre oltott magas csüngő ágú kis fa, melynek ágai, hajtásai a földig csüngenek. Levelei élénk zöldek, párosan szárnyaltak. Virágzata sárga színű és rendkívül mutatós. Termése hüvelytermés kevés maggal. Leveleik tövénél apró tövisek találhatóak.

Metszeni virágzás után célszerű. Vízigénye átlagos, de jól tűri a szárazságot. Meszes, laza talajba való. Napos, félárnyékos fekvés az ideális. Gyökerén nitrogén megkötő baktériumok élnek, melyek megkötik a levegő nitrogén tartalmát. Sárga pillangós virágai illatosak, május- júniusban nyílnak, vonzzák a méheket. Kiterjedt gyökérzete megakadályozza a talajeróziót.

Földig csüngő ágai miatt nagyon mutatós, ezért kertekbe, temetőkbe ültessük szoliter növényként. Elsősorban térhatároló foltok, sövény kialakítására alkalmas.

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok