Liriodendron tulipifera Fastigiata / Oszlopos amerikai tulipánfa

Liriodendron tulipifera Fastigiata / Oszlopos amerikai tulipánfa. Kiszerelés: konténeres 30L 250-270cm
Liriodendron tulipifera Fastigiata / Oszlopos amerikai tulipánfaLiriodendron tulipifera Fastigiata / Oszlopos amerikai tulipánfa
Változat ár módosító:
Fogyasztói ár28.000 Ft
Kedvezmény
Ár / kg
Liriodendron tulipifera Fastigiata / Oszlopos amerikai tulipánfa
Liriodendron tulipifera Fastigiata / Oszlopos amerikai tulipánfa
powered by social2s
Leírás

A Liriodendron tulipifera Fastigiata / Oszlopos amerikai tulipánfa, 18–25 m magas, erőteljes növekedésű, oszlopos formájú, Észak-Amerikából származó, lombhullató fa. Nevét lyra alakú leveleiről és tulipánra emlékeztető virágjáról kapta. Levelei, melyek tulipán alakúak, ősszel szép sárgára színeződnek. Nagy tulipán alakú, zöldes-fehér vagy sárgás színű virágai nyáron nyílnak, a virágok torkában narancs-piros rajzolat található. Júniusban virágzik a lombfakadás után, virágai ezért nem feltűnőek.

A nyirkosabb talajokat kedveli, de átlagos kerti viszonyok között is jól fejlődik. Napos fekvést, jó vízellátású talajt igényel. Kedveli a tápanyagban gazdag, enyhén savas környezetet. Érzékeny az átültetésre, ezért lehetőség szerint konténeres kisebb méretű növényeket válasszunk.

Elsősorban nagyobb parkok növénye. Szoliternek vagy fasorok létesítésére alkalmas. Gyorsan növő díszfa.

Télállóság: Zóna 5a -28.9 °C.
Postai küldés csak 180cm alatti növény esetén kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhozszállítás.
Az alábbiaktól eltérő szállítás, egyéni megbeszélés alapján.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok