Quercus Ilex / Magyaltölgy

Quercus Ilex / Magyaltölgy.
Quercus Ilex / Magyaltölgy
Quercus Ilex / Magyaltölgy
Quercus Ilex / Magyaltölgy
powered by social2s
Leírás

A Quercus Ilex / Magyaltölgy, széles koronájú, ernyősödő fa akár 25 m magas, de nálunk csak kis termetű, bokros örökzöld. Örökzöld levelei a magyalhoz hasonlóan hamar keménnyé, sötétzölddé válnak. Kérge finoman repedezett. Lombfakadáskor fehéren szőrös levelek kissé szúrósak, felfelé keskenyednek. A szélük ép, a fonákuk fényes. Sárgászöld porzós barkái lecsüngenek. Termései tojásdad alakú, 2–3 cm-es makkok.

Szárazságtűrő, fényigényes. Mészkedvelő, de egyébként a talajokra nem érzékeny. Kissé fagyérzékeny, ezért csak a kimondottan jó mikroklímájú, széltől védett helyeken marad meg. Makkjai még a virágzás évében beérnek.

Mediterrán hangulatával a díszkerteket különlegessé teszi. Ehető termését Dél-Európában az emberek is rendszeresen fogyasztották, illetve fogyasztják.

Télállóság: Zóna 7a -17.7 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok