Malus domestica Granny Smith / Granny Smith alma

Malus domestica Granny Smith / Granny Smith alma
Malus domestica Granny Smith / Granny Smith almaMalus domestica Granny Smith / Granny Smith alma
Malus domestica Granny Smith / Granny Smith alma
Malus domestica Granny Smith / Granny Smith alma
powered by social2s
Leírás

A Malus domestica Granny Smith / Granny Smith alma, zöld színű téli alma. Gyümölcse középnagy vagy nagy méretű, átlagos tömege 156g, kerekded vagy a csésze felé keskenyedő, csonkakúp alakú. Héja viaszos bevonatú, fényes, teljes érettségben zöld színű. Nagy, fehér paraszemölcsökkel pontozott, a napos oldalát enyhe pír borítja. Húsa fehér színű, tömör, szilárd, lédús, íze frissítő, mérsékelten savanykás, zamata diszkrét.

A meleg, napfényes fekvést kedveli, Magyarországon csak a melegebb fekvésű területeken érik be. Az őszi esőzések és fagyok a beérését késleltetik. Fája erős növekedésű, a túlzott metszést nem szereti. Termőhely iránt igényes. Viszonylag későn fordul termőre. Termőlépessége kezdetben rendszeres és bőséges, mely később közepessé mérséklődik. Érési ideje október vége - november eleje.

Tárolással decembertől egészen júniusig fogyasztható. Porzófajtái: Gloster, Idared, Cox Orange, Jonathan, Golden Delicious, Starking Delicious, Golden spur, Téli arany parmen.

Alany: M106

A növény méretei miatt, postai küldés nem kivitelezhető!
Átvétel a faiskolai telephelyünkön.
Pécs területén ingyenes házhoz szállítás.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok