Fragaria × ananassa Elvira / Szamóca - Eper

Fragaria × ananassa Elvira / Szamóca - Eper.
Fragaria × ananassa Elvira / Szamóca - EperFragaria × ananassa Elvira / Szamóca - Eper
Fragaria × ananassa Elvira / Szamóca - Eper
Fragaria × ananassa Elvira / Szamóca - Eper
Fragaria × ananassa Elvira / Szamóca - Eper
powered by social2s
Leírás

A Fragaria × ananassa Elvira / Szamóca - Eper, kora tavasszal jelennek meg a fehér virágok. Késő tavasztól kora nyárig gazdag termést érlelnek. Enyhe éghajlatú vidékeken kora ősszel egy kevés másodtermésre is számíthatunk. Termései kúp alakúak, világos-piros színűek, ízük nagyon aromás.

Sok napfényt igényelnek. Az eper vízigényes növény, ezért a hazai csapadékviszonyok mellett, csak öntözéssel ad magas terméshozamokat. A kissé savanyú 5–7,5 pH értékek közötti, magas szervesanyag- és alacsony sótartalmú talajokat kedveli. A különböző homokos vályog-, a barna homok- és a homokos öntéstalajokon fejlődik a legkielégítőbben. A gyökerek nagy oxigénigénye miatt kényes a talaj jó levegőháztartására, a pangó vizet nem bírja

Kiváló termőképességű, indaképzési ereje erős. Lisztharmatra és gyümölcsrothadásra enyhén érzékeny. Szabadföldi, korai termesztésre is alkalmas fólia, fátyolfólia vagy fóliasátor alatt.

Télállóság: Zóna 4a -34.4 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok