Hippophae rhamnoides Hergo / Homoktövis Hergo termő

Hippophae rhamnoides Hergo / Homoktövis Hergo termő.
Hippophae rhamnoides Hergo / Homoktövis Hergo termőHippophae rhamnoides Hergo / Homoktövis Hergo termő
Hippophae rhamnoides Hergo / Homoktövis Hergo termő
Hippophae rhamnoides Hergo / Homoktövis Hergo termő
powered by social2s
Leírás

A Hippophae rhamnoides Hergo / Homoktövis Hergo termő, 1983 óta létező német fajta. Erősen növekvő, szélesen felfelé törekvő, de oldalra is elágazó bokorforma, visszametszés, vágás nélkül 4 méter magasra nő. Viszonylag vékony ágakkal rendelkezik, erősen tüskés. Gyökérsarj képződése meglehetősen erős. Bogyója közepesen nagy, ovális, hengerformájú, narancs színű, rövid gyümölcskocsány 2,5 mm, a kocsányról könnyen szedhetőek, középkorai érésű, gyümölcssúly: 100 bogyó = 29 g.

A talaj iránt nem igényes, a rossz, száraz sós talajokon, márgán, agyagos kőmálladékon is megél. A telet jól viseli, a fagyok nem károsítják. Gyökérzete a jól levegőző talajokon, többnyire homokon fejlődik zavartalanul. Fényigényes növény 30-50 évig is él és a harmadik évtől kezdődően fordul termőre. Miután kétlaki növény, telepítésekor nő és hímivarú növényeket kell ültetni. A hideget is jól tűri, hiszen a szibériai -40 fokban is megél. Termése augusztus vége- szeptember elején érik.

Ültetvényekben is alkalmazható. Javasolt ültetési távolsága: 4-5 méter sor és 2-2,5 méter tőtávolság. Rendszeres metszést igényel, az idősebb termő ágakat vissza kell vágni.

Beltartalma:
összes gyümölcssav tartalom: 3,5 %
aszkorbinsav tartalom: 150 mg/ 100 g friss súlyban
karotin: 5 mg/ 100 g friss súlyban
E-vitamin 16 mg/ 100 g friss súlyban
olajtartalom: 4,3 %

Télállóság: Zóna 3a -40 °C.

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Ez a webhely a Google cookie-jaival kínál szolgáltatásokat és elemzi a forgalmat. Az IP-címed és a felhasználói ügynököd a teljesítmény- és biztonsági mérőszámokkal együtt megosztásra kerül a Google-lal a szolgáltatás minőségének biztosítása, a használati statisztikák elkészítése, valamint a visszaélések észlelése és megoldása érdekében.
Ok